När du tänker på pension är det lätt att tänka att framtiden enbart handlar om pengar. Men är det verkligen så? Vad är egentligen viktigast den dag du slutar jobba? De flesta kan nog skriva under på att hälsa och välmående, för din kropp och själ, och för vår planet, är minst lika viktigt som pengar när vi blir äldre.

Därför har vi på Futur Pension valt att – vid sidan av vårt självklara fokus på låga avgifter och noga utvalda fonder med rätt förutsättningar för hög avkastning på ditt sparkapital – även förmedla tips, inspiration och erbjudanden som hjälper dig att må bra, både nu och i framtiden, och att underlätta dina fondval för hållbara investeringar – för att ge dig en bättre pension.

En bättre pension – start och erbjudande

I januari 2012 startade vår satsning "En bättre pension" med en reklamfilm och en Facebooksida som låtit tusentals människor ta del av både tips och inspiration för hälsa och välmående, och förmånliga erbjudanden på allt från träningsutrustning som cyklar, skidor och pulsklockor, till spahelger.

Bland annat har det sålts över 1.500 par löparskor till förmånligt pris.

Vi tänker: Att röra på sig, äta bra och göra roliga saker – precis som ett pensionssparande – är en långsiktig investering, som ger dig en bättre pension.

Ethix Fund Screening

Börja med något bra eller sluta med något dåligt

En av de saker vi gjort var att använda begreppet nyårslöfte som hälsoinspiration – kombinerat med bidrag från oss till organisationer vars verksamhet går i linje med våra tankar om en bättre pension.

Via vad vi döpte till Löftessnurran kunde du på Facebook lova saker som att sluta röka, träna mer, äta mindre godis, ta cykel i stället för bil, ha en vit månad, eller att stressa mindre.

Samtidigt som du delade ditt löfte på Facebook fick du även välja en organisation som Futur Pension då skänkte 10 kronor till. Organisationerna du kunde välja bland var Astma- och Allergiförbundet, Diabetesfonden, Friluftsfrämjandet, Hjärnfonden, och Hjärt-Lungfonden.

Det långa loppet – bidra tillsammans

En annan sak vi arbetat med är Det Långa Loppet. Det gjorde det möjligt för alla som tränar, lite eller mycket, att bidra till något bra. I samarbete med Sveriges största träningssajt – Funbeat kunde du följa den totala sträcka som alla deltagare rört sig. Ju fler kilometrar det blev, desto mer pengar bidrog Futur Pension med till bra saker.

Första delmålet var en gåva till Hjärt-Lungfonden, längre fram blev det mer pengar till goda ändamål, men också olika träningserbjudanden. I Det Långa Loppet var alla som pensionssparar och rör på sig vinnare.

Ethix Fund Screening
 

En bättre pension genom hållbara fondval

En del i vårt bidrag till en hållbar framtid är Futur Pensions Trygghetstjänst Ethix Fund Screening. Det innebär att vi för samtliga fonder presenterar ISS-Ethix-rating. På så vis kan du enkelt kan se hur de fonder du väljer investerar utifrån internationella normer för miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrätt och korruption.

Vi välkomnar våra kunder, våra blivande kunder – och alla andra att följa med på resan mot en bättre pension!